Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Папарделе с прошуто

Папарделе с прошуто

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Папарделе с прошуто
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
02/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Неустоимо вкусно папарделе с прошуто Ето на това се казва обяд по италиански"

Необходими Продукти

  • паста папарделе - 250 г
  • прошуто - 200 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • грах
  • готварска сметана - 100 мл
  • грана падано - 40 г
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода по указанията на опаковката. В случая използвах прясна паста, която се вари три минути.

Прошутото се нарязва на ленти и запържва в сгорещения зехтин. Когато стане златисто се изважда и на негово място се слага нарязаният на дребно пресен лук, а малко след това и скилидката чесън.

Щом се запържат се прибавят сварените и отцедени папарделе заедно с малко от водата, в която са се варили.

Слага се консервиран грах и след неколкократно разбъркване се налива готварската сметана.

Към пастата папарделе се добавят лентичките прошуто, овкусяват се с малко смлян черен пипер и настъргано сирене Грана падано, след което са готови за сервиране.

Може да оставите едно-две парченца от прошутото, които да поставите най-отгоре, като декорация.

Папарделето с прошуто е много вкусна паста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: