Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги режем на кубчета. Слагаме тенджера с вода на котлона, в която добавяме сол и зехтин и оставяме да заври. След това слагаме картофите и ги сваряваме до готовност.
След като са готови, ги отцеждаме и прехвърляме в купа. Настъргваме пармезана, чедъра и кашкавала на фино ренде и ги добавяме към сместа.
Морковите обелваме и стържем на едро ренде. Добавяме и тях при картофите. След това добавяме яйцата, пълнозърнестото брашно и подправките. Разбъркваме хубаво.
Застиламе тава с хартия за печене и я намазваме със зехтин. Загряваме фурната на 180 градуса. От получената смес оформяме кюфтета, които овалваме в галета и предварително настъргания пармезан, като сме ги смесили.
Подреждаме в тавата и печем картофените кюфтета до златисто. При мен излязоха 34 бр. Можете да ги поднесете и с млечен сос или друго по ваш избор. Да ви е сладко!
Тези картофени кюфтета с пармезан и чедър ухаят толкова съблазнително и имат невероятен вкус.
Ако обичате картофени кюфтета, опитайте непременно да си приготвите и картофени крокети, вариацията от вкусове ще ви очарова.