Вкусно руло Стефани

ioanaioanaНовак5382
11/10/2014
"Класиката е вечна!"
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо180 965
  • Преглеждания за месеца3928
  • Преглеждания за седмицата1396
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с яйцето, магданоза, настъргания на ренде лук, галетата, солта и чубрицата и се оставя да отлежи 10 минути.

Морковите се варят в подсолена вода 10 минути и се нарязват на пръчици. Двете яйца се сваряват, обелват се и се нарязват на четвъртинки.

Каймата се поставя върху влажна кухненска кърпа (алуминиево фолио) и се разстила в овална форма с дебелина 1 см. В единия край се редят моркови, яйца и нарязана на ивички кисела краставичка. Чрез повдигане на кърпата внимателно се оформя руло.

Поставя се в тава, така че да лежи върху страната, където е затворено. Поръсва се с галета. В тавата се наливат 2 пръста вода и олиото. Пече се 45-50 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Поръсва се с кашкавал и се запича още 10 минути.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
polinda
polinda
21.01.2019 12:03
Кога се слагат 5яйца ,омесват се с каймата ли
4
4
Илияна Димова
Много вкусно с апетитна плънка
4
1