Супа от лапад със сирене

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Супа от лапад със сирене
Снимка: Evgenia
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Поднасяме супата от лапад със сирене в подходяща посуда с добавени крутони, котидж сирене и поръсена с лют червен пипер. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 връзка
  • пресен лук - 1 връзка
  • лук - 1 бр. кромид
  • котидж сирене
  • топено сирене - 1 - 2 листа
  • фиде
  • девесил
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън на прах
  • сол
  • вода - към 2 л
  • зехтин
  • крутони
  • лимон
  • лют червен пипер
  • ЗА ЗАСТРОЙКАТА
  • яйце - 1 бр.
  • кисело мляко - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на дребно лапада и пресния лук в подходяща купа. Кромида лук обелваме, измиваме и настъргваме на ренде.

В тенджера с капак добавяме зехтин и на умерен котлон, запържваме в него пресния и кромида лук за около минута.

След което добавяме и нарязания лапад. Заливаме с гореща вода и оставяме водата да заври. Лападът и лукът врат така около 15 минути. След което включваме и фидето. Оставяме супата от лапад да къкри, за още 10-15 минути или до омекване на фидето.

Слагаме и всички подправки.

Разбиваме яйцето с киселото мляко и изцеждаме в получената застройка малко лимон.

Щом супата е готова, изключваме котлона и отстраняваме тенджерата от него. Слагаме вътре и топеното сирене, като разбъркваме до хомогенност.

Когато супата поизстине, разреждаме застройката в купичка, постепенно с малко от супата за да не се пресече и после я изливаме в тенджерата.

Поднасяме супата от лапад със сирене в подходяща посуда, с добавени крутони, котидж сирене и поръсена с лют червен пипер.

Да ви е сладко!

Вижте също как да си направите яхния от лапад, тя е също много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: