Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме на дребно лапада и пресния лук в подходяща купа. Кромида лук обелваме, измиваме и настъргваме на ренде.
В тенджера с капак добавяме зехтин и на умерен котлон, запържваме в него пресния и кромида лук за около минута.
След което добавяме и нарязания лапад. Заливаме с гореща вода и оставяме водата да заври. Лападът и лукът врат така около 15 минути. След което включваме и фидето. Оставяме супата от лапад да къкри, за още 10-15 минути или до омекване на фидето.
Слагаме и всички подправки.
Разбиваме яйцето с киселото мляко и изцеждаме в получената застройка малко лимон.
Щом супата е готова, изключваме котлона и отстраняваме тенджерата от него. Слагаме вътре и топеното сирене, като разбъркваме до хомогенност.
Когато супата поизстине, разреждаме застройката в купичка, постепенно с малко от супата за да не се пресече и после я изливаме в тенджерата.
Поднасяме супата от лапад със сирене в подходяща посуда, с добавени крутони, котидж сирене и поръсена с лют червен пипер.
Да ви е сладко!
Вижте също как да си направите яхния от лапад, тя е също много вкусна.