Бостънски крем пай

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
4086k1k2k1
Бостънски крем пай
Снимка: Juliya
1 / 4
04/06/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Знаете ли защо Бостънски крем пай е тотална класика - защото просто е много вкусна торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1, 5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 90 г
  • ванилова захар - 1 пак.
  • За крема
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 пак.
  • прясно мляко - 2, 5 ч.ч.
  • нишесте - 1/4 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • За глазурата
  • шоколад - 100 г
  • готварска сметана - 50 мл
  • краве масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема в тенджерка сложете млякото, захарта, нишестето и жълтъците и разбъркайте много добре.

Сложете тенджерката на котлона и бъркайте непрекъснато.

След като сместа се сгъсти, свалете я от котлона, добавете ваниловата захар и маслото, разбъркайте, покрийте крема със стреч фолио и оставете да се охлади.

Сложете крема за тортата в хладилник за около 2-3 часа.

Загрейте млякото с маслото.

В голяма купа разбийте яйцата със захарта, добавете пресятото с бакпулвера брашно и солта.

Прибавете млякото с маслото и разбъркайте.

Изсипи тестото във форма за печене и печете пандишпана в предварително загрята фурна на 170°C за 30-40 минути.

Разрежете напълно изстиналия блат за торта на две или три части, намажете с крема и приберите в хладилника за 4-6 часа.

За глазура на бостънския пай загрейте сметаната и шоколада в микровълновата, разбъркайте и добавете маслото.

Полейте бостънския крем пай и приберете в хладилника за 1-2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: