Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с лимонов крем

Пай с лимонов крем

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пай с лимонов крем1 / 2
04/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 парчета
"Великолепен пай, който ще излапаме буквално на един дъх"

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 3/4 ч.ч.
  • вода - 2 с.л. студена
  • за лимоновия крем
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 к.ч. пълна
  • сода - 1/4 ч.л.
  • лимони - 1 брой настъргана кора и сок
  • яйца - 3 яйца
  • вода - 2 ч.ч. вряща
  • пудра захар - 3 с.л. за белтъците
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в съд. В средата сложете щипка сол и маслото. Започнете да мачкате, докато се образуват трохи. После долейте водата и замесете гладко тесто. Завийте го в прозрачно фолио и го оставете за 10 минути в хладилник.

След това разточете равна кора и я разпределете по дъно на намаслена тавичка, като направите и борд от тестото по тавата. Сложете пак за 10 минути на студено. След това изпечете блата до светло розово в силна фурна.

За крема смесете 1 ч.ч. пудра захар с брашното, содата, лимоновата кора и разбитите жълтъци. Добре объркайте и долейте 2 ч.ч. гореща вода, като бъркате интензивно. Сложете съда на огъня и бъркайте крема, докато се сгъсти.

Снемете от котлона и объркайте крема с лимоновия сок. Отделно разбийте белтъците на сняг с 3 с.л. пудра захар и внимателно ги объркайте към вече изстиналия крем с жълтъци. Разпределете крема върху изстиналата кора и сложете да се запече в силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: