Бостънски сладки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Бостънски сладки1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
60
"Дълъг път извървяха тези сладки, за да стигнат до вашата трапеза, но си заслужаваше - уникално вкусни"

Необходими Продукти

  • масло - 1 ч.ч.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 1/4 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • касис - 1/2 ч.ч. или боровинки (пресни или от сладко)
  • стафиди - 1/2 ч.ч. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, хлебната сода, канелата и солта, разбийте добре. Добавете яйцата, разбийте до получаване на гладка смес.

Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Прибавете орехите, касиса и стафидите.

Оформяйте с лъжица средно големи топки и ги наредете на 3‐4 см. една от друга върху подмазана тава.

Печете 8-10 минути при 200°С или докато краищата добият златисто кафяв цвят и сладките изглеждат твърди.

Оставете ги 1 минута в тавата, после ги преместете да изстиват върху телена решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: