Начин на приготвяне
Измийте и нарежете на дълго тиквичките. Оваляйте в брашно и изпържете.
След това сложете нова мазнина и запържете лука, морковите /нарязани на кубчета/ и каймата. Овкусете с щипка сол, черен пипер и копър.
Прибавете след това и ориза. Разбъркайте сложете 3 ч.ч. вода, бульона и оставете да ври 15 мин на слаб огън.
През това време в леко намазнена тавичка, наредете ред тиквички, върху тях изсипете сместа.
Наредете още един ред тиквички, сложете по резен домат и изсипете заливката за мусака от разбитите яйца и киселото мляко. Запечете във фурна за 45 мин.
Ако обичаш мусака, опитай и другите ни предложения за мусака с тиквички, гръцка мусака или мусака с патладжан.
Коментари