Начин на приготвяне
От 1 ч.ч. вода, 2 яйца, 1 ч.л. сол замесвам твърдо тесто за нашите пелмени, като добавяме пресято брашно, докато трябва.
Задушавам главата лук и настъргания морков. Прибавям каймата, овкусявам със сол, млян черен пипер, чубрица.
Разточвам тънко тестото, изрязвам пелмените, слагам от плънката, намокрям едната половина и ги затварям.
В дълбока тенджера с врящата вода добавям олио, сол, черен пипер на зърна и дафинов лист. Пускам поетапно пелмените с кайма и щом изплуват, варя 5 минути.
Изваждам с решетъчна лъжица и слагам следващите и така, докато се свършат. Излязоха 46 броя.
Пелмени с кайма - рецепта, повлияна от руската кухня.