Свинско със зеленчуци в сос

ВаняВаня
Новак
6241446
Свинско със зеленчуци в сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • гъби - 200 г
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • броколи - 400 г
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • червено вино - 150 мл.
  • сметана - 500 мл. готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета и запържете в тенджера до готовност. Посолете със сол, кимион и черен пипер на вкус. Добавете нарязаните гъби и задушете за няколко минути.

Нарежете картофите на ситни кубчета и ги добавете. Задушете под капак за 10 мин., като разбърквате, за да не загори. Нарежете морковите на по-дебели ивици и добавете, като задушите за още 5 мин.

Сипете сметаната, разбъркайте и добавете виното. Оставете да къкри под капак за още 10 мин. и добавете броколите. Задушете още 5 мин.

Морковите и броколите трябва да останат хрупкави, затова се слагат накрая за кратко. Сервирайте ястието топло с чаша червено вино или бира!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: