Начин на приготвяне
Месото се нарязва на парчета, поръсваме със сол и черен пипер. Загрява се олио в тиган и запържваме месото до побеляване. Изважда се нареждаме в малка правоъгълна тава.
В същата мазнина се запържва нарязан праз и глава лук. Овкусяват се със сол и когато омекнат се сипват в тавата.
Картофи и моркови, обелени и нарязани на парчета, заедно с броколи се бланшират за 10 минути във вряла вода с малко сол. Изваждат се и отиват в тавата между продуктите.
В купа се разбива майонеза, кисело мляко, горчица, сол на вкус и черен пипер. Заливаме месото и зеленчуците и наливаме три черпака вода от варенето.
Разтръсква се тавата да попие отдолу и печем свинското със зеленчуци в загрята фурна 180 градуса за 40 минути под фолио, сваля се и печем още 20 минути до готовност на месото. Уникален сос, опитайте.