Начин на приготвяне
Накълцайте месото и чушките на средно големи парчета. Карфиолът се бланшира. Главата се разделя на розички.
Кипва се подсолена вода и парчетата карфиол се изсипват вътре за няколко минути. Трябва да остане хрупкав, но не и суров. Изважда се и се прехвърля в купа с ледена вода, за да се шокира и да се спре готвенето.
В подходящ тиган загряваме 75 г масло и в него пържим чушките за около 5-6 минути.
След това добавяме свинското месо. Пържим докато месото се сготви достатъчно, че да е сочно и сосът, който се е отделил, се изпари почти напълно.
Добавяме отцедения карфиол и готвим съвсем малко, около 2-3 мин. Посоляваме и подправяме с черен пипер.
Сосът
В джезве смесваме виното и балсамико оцетa. Когато заври сместа и започне да се изпарява оттегляме от котлона, добавяме меда, чилито, солта и разбъркваме докато се разтопи. Оставяме го да ври на слаб огън.
Когато се сгъсти достатъчно, че да прилича на мед, махаме от котлона и добавяме маслото да се разтопи. Заливаме зеленчуците и месото, разбъркваме за да се овкуси равномерно и поднасяме топло.