Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Винен кебап за ценители

Винен кебап за ценители

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Винен кебап за ценители
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Винен кебап за ценители от тефтерите на баба."

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 800 г
  • кромид лук - 2 глави
  • доматено пюре - 2 с.л
  • домати - 400 г смлени
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 800 мл зеленчуков
  • вино - 200 мл червено
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л
  • бахар - 3 бр. зърна
  • дафинов лист - 2 бр. малки
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Винен кебап за ценители от тефтерите на баба.

Нарежете свинската плешка на хапки, посолете и подправете с черен пипер.

Сложете в дълбока тенджера олио и загрейте на котлона. Поставете парчетата свинско месо и запържете, като периодично отпенвате пусналата вода и разбърквате, докато започне да се пържи и остане само на мазнина.

Нарежете лука и чесъна на ситно.

Когато месото започне да става златисто на цвят добавете лука и чесъна, разбъркайте, пържете няколко минути до омекване и сложете доматеното пюре.

Гответе 5 минути и сипете виното. Разбъркайте и оставете да се изпари алкохола. Накрая сипете смлените домати, подправете със сол, черен пипер, бахар зърна, червен пипер, захар и дафинов лист. Разбъркайте, сипете бульона и прехвърлете в дълбока тавичка. Сложете една супена лъжица масло и покрийте тавата с ауминиево фолио.

Сложете в загрята фурна на 180 градуса за 40 мин. до готовност на свинския кебап.

Накрая поднесете със сварен ориз и свеж магданоз.

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Кебап можете да си приготвите по-много начини, ние само ще препоръчаме да разгледайте и другите ни рецепти за кебап.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: