Стек Антоанета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Стек Антоанета
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не знаем със сигурност дали този стек е кръстен на императрица, но ви обещаваме, че е достоен за нея"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр., обезкостени
  • пушено филе - 4 резена, свинско
  • праскови - 4 резена, от компот
  • кашкавал - 4 филийки с големината на пържолата
  • хляб - 4 филий, заводски
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме котлетите и ги овкусяваме със солта и черния пипер.

Оставяме ги да отлежат за 30 минути в хладилника.

Разбъркваме яйцата и в тях потапяме филиите хляб, които запържваме в сгорещена мазнина в тиган върху котлона.

Изпържените филии оставяме върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Отделно в тефлонов тиган изпържваме в много малко мазнина котлетите.

В тава, в която ще печем стека, слагаме изпържените филии хляб като основа.

Върху тях редим последователно пържолите, свинското пушено филе, резените праскови и отгоре поставяме кашкавала.

Печем стековете в предварително заагрята фурна на 220 градуса до запичане на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: