Начин на приготвяне
Почистете тиквичките от краищата и без да ги белите настържете на едро ренде. Сложете щедра щипка сол, разбъркайте добре и оставете да пуснат вода за около 1 час.
Отцедете и старателно изстискайте всичката течност от тиквичките. Чукнете при тях яйцето, сложете подправките и царевичното брашно.
Разбъркайте и ако е нужно добавете още брашно, така че лесно да можете да оформите кюфтенца.
С леко намазнени ръце взимайте от сместта и правете леко сплескани топчета. Подреждайте ги в тава покрита с хартия за печене.
Поръсете всяко зеленчуково кюфте със зехтин.
Изпечете до златист загар в предварително загрята на 175 градуса фурна.
Поднесете топли с хубав млечен, доматен или майонезен сос.
Бързи, икономични и много семпли кюфтенца, подходящи за лека вечеря или мезенце към любимо питие.
Добър апетит! Кюфтетата от тиквички на фурна с царевично брашно са готови.
Ако имате още тиквички под ръка, препоръчваме да опитате и другите ни рецепти за кюфтета от тиквички или това руло от тиквички.
Коментари