Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от треска, задушено в сос

Филе от треска, задушено в сос

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Филе от треска, задушено в сос
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Филето от треска, задушено в сос - изцяло в духа на пескатарианската диета"

Необходими Продукти

  • треска - 200 г филе
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л. (двойно концентрирано)
  • олио - 2 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л. (ронена)
  • захар - 1/2 ч.л. (по желание)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и задушете нарязания на ситно лук и настърганите моркови.

Прибавете доматеното пюре и около 1/4 ч.ч. вода.

Разбъркайте, добавете подправките и гответе още 5 минути.

В този сос поставете филетата от треска, похлупете и задушавайте за 5 минути.

След това внимателно обърнете рибата, леко разбъркайте и задушавайте още около 10 минути.

Филето от треска, задушено в сос, е вкусно както топло, така и охладено.

Ако ви харесва тази рецепта, опитайте и другите ни рецепти за риба в сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: