Задушено говеждо филе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Задушено говеждо филе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг филе
  • сланина - 50 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • сметана - 2 - 3 с.л. готварска
  • за маринатата
  • вода - 300 мл
  • оцет - 250 мл
  • дафинови листа - 2 бр.
  • черен пипер
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за маринатата и кипнете. Оставете да се охлади и мариновайте в нея говеждото за една нощ. Извадете месото, отцедете го и направете разрези с нож.

Шпиковайте го с парченца сланина, посолете и запечатайте в сгорещена мазнина от всички страни. Долейте около 200 мл вода, похлупете и задушавайте около 2 часа на тих огън, като от време на време може да добавите по малко гореща вода.

Нарежете месото на филийки и го подредете в чиния за поднасяне. Добавете в соса от задушаването сметаната, разбъркайте добре и кипнете. Залейте месото и поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци или хрупкави пържени картофки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: