Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Пудинг с шафран и малини

Пудинг с шафран и малини

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1608306554105
Пудинг с шафран и малини2 / 2
15/07/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Насладете се на вашия малинов пудинг с шафран - една изкусителна комбинация за чувствително небце"

Необходими Продукти

  • малини - 500 г
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • сметана - 250 мл
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • шафран - 0.3 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете шафрана в малка купичка и добавете 1/2 чаша топла вода. Оставете го да се накисне за около 10-15 минути.

В малка тенджера сложете малините и захарта. Загрейте на среден огън, докато малините омекнат и започнат да се разпадат.

Пюрирайте сместа с помощта на блендер или пасатор. Прецедете през сито, за да премахнете семките, и оставете настрана.

Приготвяне на пудинга:

В друга тенджера смесете млякото и сметаната. Загрейте на среден огън, докато сместа започне да се затопля, но не завира.

Добавете накиснатия шафран с водата, в която се е накисвал, към млякото и сметаната.

Разбъркайте добре.

В малка купичка разтворете царевичното нишесте в малко студена вода, докато стане гладка смес. Добавете тази смес към топлото мляко и сметана.

Продължете да готвите, като постоянно разбърквате, докато сместа се сгъсти.

Добавете ванилията и малиновото пюре към сгъстената смес. Разбъркайте добре, за да се комбинират всички съставки.

Разлейте готовия пудинг в десертни чаши или купички.

Оставете да изстине до стайна температура, след което поставете в хладилника за поне 2 часа, за да се стегне.

Украса по желание.

Насладете се на вашия малинов пудинг с шафран!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: