Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пудинг»Хлебен пудинг с малини

Хлебен пудинг с малини

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Хлебен пудинг с малини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5-6 парчета

Необходими Продукти

  • хляб - 6 филии сух бял
  • масло - 40 г краве
  • стафиди - 40 г
  • малини - 150 - 200 г
  • ром - 30 мл бял
  • яйца - 3 броя
  • захар - 100 г пудра
  • прясно мляко - 600 мл
  • ванилия - 2 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в рома. Нарежете филиите на по-едри кубчета. Полейте ги с разтопеното масло, объркайте ги с рома и стафидите.

Разбийте яйцата отделно със захарта. Разредете при непрекъснато бъркане с топлото прясно мляко и ванилията.

Залейте хлебните късове с тази смес и объркайте. Накрая объркайте и с малините леко, за да не ги разкашкате.

Намаслете форми за крем карамел или огнеупорни купички и разпределете сместа във всички.

Сложете хлебния пудинг с малини да се пече в загряна на 170 градуса фурна за около 20 минути. Увеличете градусите на 190 и запечете за още малко, до лек загар.

По желание поднесете хлебния пудинг с малини, поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: