Начин на приготвяне
Изчистваме и обелваме ябълките, нарязваме ги на малки кубчета и ги смесваме с канелата и захарта. Объркваме ги хубаво и оставяме настрана за да направим кексовата смес.
Докато правим сместа слагаме маслото в тавата в която ще печем ябълковия сладкиш и го слагаме в фурната да се разтопи.
За кексовата смес разбиваме яйцата, захарта и ванилията и след като се разбият добре добавяме брашното.
След като се е разтопило маслото, започваме да нареждаме бисквитите в тавата да се получи нещо като блат. Изсипваме ябълките отгоре, разстиламе ги добре и заливаме с кексовата смес.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност.
Ако имаш повече ябълки под ръка, препоръчваме да опиташ и рецептите за ябълков пай, вкусен щрудел с ябълки или домашна баница с ябълки.