Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка.
В киселото мляко се разбърква сода за хляб и бакпулвер да шупне, сипваме в яйчената смес и отново се разбърква.
Прибавя се олио и обелени, нарязани на малки кубчета две ябълки и две бисквитки Златна есен.
Накрая прибавяме брашното и с лъжица се разбърква на гъста кексова смес.
Сипва се тестото в тавичка 24 см върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна 180°C около 35-40 минути /проба с клечка - да излезе суха/.
Изважда се върху решетка леко да се охлади и поръсваме с пудра захар.
Нарязваме ябълковия сладкиш и хапваме с удоволствие!
Много сочен и вкусен!
Коментари