Начин на приготвяне
Разтопете шоколада (120 г) и маслото на водна баня, отстранете ги от котлона и добавете захарта, разбъркайте добре и оставете да изстине.
В по-голяма купа пресейте сухите съставки: брашното, какаото, бакпулвера и солта, разбъркайте ги леко и ги оставете настрани.
Вземете си горските плодове и ги пасирайте или намачкайте, като след това, вземете една цедка и лъжица и ги отделете от семките. Изхвърлете семките и оставете пюрето настрани, като може и да използвате плодовете цели.
Сега вземете добре изстиналата шоколадова смес и започнете да добавяте яйцата и белтъците едно по едно, като след всяко разбърквате добре с миксера.
Добавете ванилията и прясното мляко и отново разбъркайте. Сега вземете сухата смес и започнете бавно да добавяте вътре шоколадовата, като постоянно бъркате до хомогенна смес.
Добавете вътре пюрето от горски плодове, като само разбърквате със силиконова лъжица и сместа ни е готова.
Сега в тава с диаметър 20 см и сложете хартия за печене вътре, след това изсипете сместа вътре и печете на предварително загрята фурна за 35 мин на 170 градуса.
Когато времето изтече, браунито ни е готово.
В нов съд загрейте леко сметаната вътре, отстранете от котлона и добавете остатъка от шоколада (60 г) и бъркайте, докато се разтопи.
Залейте браунито с шоколадовата сметана равномерно и го оставете за няколко часа да почине, преди да го консумирате, може да декорирате шоко сладкиша с какао, пудра захар, плодове или каквото ви харесва на вас.
Шоколадово брауни с горски плодове и шоколадова заливка, с което да зарадвате някого или пък да го съблазните :)
Бон апетит!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни шоколадови вкусотии като сладкиш негърче, торта Шварцвалд или тези шоколадови мъфини.