Начин на приготвяне
Накисваме сушените плодове в малко вода да поомекнат и ги нарязваме на ситно.
В купа смесваме първо пресятото какао, шипково брашно, брашно от рожков, добавяме содата, кафявата захар, солта.
Добавят се разбитите яйца, ореховото олио, балсамовия оцет, нарязаните плодове, нарязания на ситни парченца черен шоколад и бъркаме енергично, за да стане сместа на балончета.
Сместа се прехвърля в подходяща тавичка, в моя случай използвах голям тиган без дръжка. Слага се в студена фурна и се пече на 180 градуса около 40-45 минути.
При изваждането сладкишът трябва да е леко мокър. Изчаква се да изстине и внимателно се обръща в подходяща голяма чиния.
Прибира се в хладилника и се оставя да почине и да се охлади за няколко часа. Колкото повече стои в хладилника - толкова по-вкусно става браунито!
Да ви е сладко! Шоколадовото брауни с шипково брашно и сушени плодове е готово.