Начин на приготвяне
Смиламе обелените и нарязани на ситно лук и чушка в чопър.
Овкусяваме каймата, като слагаме в нея подправките, доматеното пюре, соса от нар, зехтина, яйцето и галетата.
Омесваме добре до хомогенност. Добавяме и пасираните лук и чушка, като омесваме отново. След което оставяме каймата на студено поне за час.
Разделяме каймата на три части.
Всяка тортила намазваме с овкусена кайма и поръсваме с кашкавал.
Пекат се лесните пидета в добре загрята фурна на 200 °C, в тава, покрита с хартия за печене, за около 10 минути или докато крайчетата се зачервят.
Още топли, поръсваме турската пица с пълнозърнеста тортила и с пармезан.
Да Ви е сладко!
Ако ти харесва рецептата, опитай и другите ни предложения за пица с кайма или опитай тези турски рецепти.