Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Турска пица с пълнозърнеста тортила

Турска пица с пълнозърнеста тортила

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788545
Турска пица с пълнозърнеста тортила
Снимка: Evgenia
1 / 2
28/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Турска пица с пълнозърнеста тортила - хапвайте спокойно и с наслада"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г, смес телешка и свинска
  • тортили - 3 бр
  • лук - 1 глава
  • чесън на прах
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • бял пипер
  • сос - 2 с.л., от нар
  • червени чушки - 1 бр., печена
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чубрица
  • галета - 20 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пармезан за поръсване
  • кашкавал - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе обелените и нарязани на ситно лук и чушка в чопър.

Овкусяваме каймата, като слагаме в нея подправките, доматеното пюре, соса от нар, зехтина, яйцето и галетата.

Омесваме добре до хомогенност. Добавяме и пасираните лук и чушка, като омесваме отново. След което оставяме каймата на студено поне за час.

Разделяме каймата на три части.

Всяка тортила намазваме с овкусена кайма и поръсваме с кашкавал.

Пекат се лесните пидета в добре загрята фурна на 200 °C, в тава, покрита с хартия за печене, за около 10 минути или докато крайчетата се зачервят.

Още топли, поръсваме турската пица с пълнозърнеста тортила и с пармезан.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: