Торта Анета

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Торта Анета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • За сиропа
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • За крема
  • захар - 6 с.л.
  • оризово брашно - 2 с.л.
  • масло - 2 пакетчета краве
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • За гарниране
  • орехи - 0.5 ч.ч. запечени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на гъста пяна. Лъжица по лъжица прибавете брашното, предварително пресято с какаото, и орехите. Изсипете тестото в намазана с масло форма и го изпечете.

Направете светъл карамел от 1 ч.ч. захар Изсипете половината върху намазано с масло алуминиево фолио, сложете запечените орехови ядки.

Останалият карамел залейте с 1 ч.ч. топла вода и сложете на огъня, за да се разтопи. Ароматизирайте сиропа с ванилията.

Сварете крем от посочените продукти, но без маслото. Когато изстине го смесете с разбитото на пяна масло. Изстиналият блат разрежете напречно на две половини. Сиропирайте ги със сиропа.

С 1/3 от крема намажете тортата отвътре, а с останалата част - отгоре и отстрани. Преди да поднесете тортата я поръсете със счукания крокан /карамела с ореховите ядки/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: