Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Украински вареники с картофи

Украински вареники с картофи

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Украински вареники с картофи
Снимка: Juliya
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Украински вареники с картофи, които може да сервирате с масло и сметана. Стават много вкусни!"

Необходими Продукти

  • кефир - 125 мл
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - около 250 г
  • картофи - 400 г (варени)
  • лук - 1 глава (голяма)
  • краве масло - за сервиране
  • заквасена сметана - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркайте кефир, содата, солта, захарта и 1 с.л. олио.

Добавяйте брашното, започнете да разбърквате с лъжица, а след това продължете да месите с ръце.

Омесете меко и нелепнещо тесто за варенки, покрийте го с кърпа и оставете да почине за 30 минути.

Загрейте 1 с.л. олио и запържете нарязания на ситно лук.

Намачкайте картофите, добавете изстиналия лук и разбъркайте. Овкусете със сол и пипер.

Разточете тестото върху набрашнения плот и изрежете кръгчета.

Във всеки кръг поставете около 1 ч.л. плънка и оформете вареники.

В голяма тенджера загрейте вода, добавете 1 ч.л. сол, пускайте поетапно варениките във врящата вода и ги варете за около 5-7 минути.

Сервирайте украинските вареники с масло и заквасена сметана.

Ако обичате равиоли и пелмени, и тази украинска рецепта ще ви допадне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: