Начин на приготвяне
Загрейте фурната предварително. Измийте пъдпъдъците под студена вода и ги подсушете добре.
За да приготвите билковото масло, смесете добре подправките с мекото масло и го върнете в хладилника. Разделете кожата от месото, като леко подпъхнете пръсти. Внимателно сложете от билковото масло под кожата и леко притиснете над кожата.
Сложете по стрък мащерка във всяка птица и завържете краката им един за друг. Увийте пъдпъдъците с парче прошуто през средата и подсигурете с клечка за зъби.
Сложете ги в тавичка и ги полейте със смес от зехтина и лимоновия сок. Печете ги в продължение на 30 минути. Мажете птиците с отделилия се сос в тавата и отгоре сложете останалата мащерка.
Доопечете за още 20 минути или докато са напълно готови. При поднасяне поставете върху всеки пъдпъдък по малко от останалото билково масло.