Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Рулца»Панирани пилешки рулца с билково масло на фурна

Панирани пилешки рулца с билково масло на фурна

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Панирани пилешки рулца с билково масло на фурна
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
09/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Тези пилешки рулца са неустоими, защото са приготвени с билково масло, което им придава апетитен завършек"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 650 г (от бут, без кожа)
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • зелени подправки - пресни
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително приготвяме маслото, като го смесим с нарязани зелени подправки, сол и чесън. Увиваме във фолио и слагаме във фризера.

Между фолио поставяме пилешкото месо и начукваме до пилешки шницели.

Всяко парче овкусяваме със сол и черен пипер.

В единия край на месото поставяме резени масло и завиваме на руло.

Може да използваме и клечки за зъби, за да се задържи рулото по-стабилно.

При печеното маслото се разтопява и напоява и овкусява месото. Така оформените пилешки рулца потапяме в разбито яйце, в смес от брашно и галета, пак в яйце и пак в брашно и галета.

Поставяме рулата върху намаслена и застлана с кухненска хартия тавичка и печем до златисто.

Стават точно като панирани, но не са пържени.

Поднасяме панираните пилешки рулца с билково масло на фурна, нарязано на шайби и отгоре поставяме по още малко от билковото масло.

Ако ви остане билково масло, може да гарнирате с него пържола, печени зеленчуци и да ги хапнете с хубав хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: