Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Пикантен печен пъдпъдък

Пикантен печен пъдпъдък

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пикантен печен пъдпъдък1 / 2
23/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Оставете пъдпъдъците да се мариноват цяла нощ - защото хубавите работи стават бавно, вкусните също"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 2 бр. по 500 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • кимион - 1 с.л. семена
  • синап - 1 - 2 с.л.
  • кориандър - 2 с.л. скълцан или магданоз
  • зелен лук - 2 стръка, скълцан
  • манго - 1/3 ч.ч. (110 г) чатни
  • зехтин - 2 с.л.
  • винегрет
  • зехтин - 1/3 ч.ч. (80 мл)
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на кухненска ножица прорежете гръбначната кост на пъдпъдъците от двете страни и я отстранете. Разрежете птиците на две през гърдите.

Сложете ги в купа и добавете червения пипер, чесъна, семената, кориандъра, лука, мангово чатни и мазнината. Покрийте и оставете в хладилник поне за 3 часа или за цяла нощ.

Загрейте фурната, отцедете птиците и запазете маринатата. Поставете пъдпъдъците върху решетка в подмазнена тава с гърдите нагоре. Печете ги за 30 минути или до готовност. По време на печенето ги мажете с маринатата на няколко пъти.

Подгответе винегрета, като разбиете продуктите в буркан с капачка. При поднасяне полейте пъдпъдъците с винегрета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Мммм...много апетитно изглежда, а и щом е пикантно....чудесно ще е на вкус!
08.04.2016 20:42