Начин на приготвяне
Измийте лещата и я сварете за 10-15 минути.
Задушете нарязаните гъби и ги прехвърлете в цедка.
Нарежете лука и го запържете за 1-2 минути.
Добавете към лука отцедената леща, подправките и разбъркайте.
Вземете 2 кори и ги намажете с разтопеното масло.
Сложете на 1/2 кора лещата, гъбите и натрошеното синьо сирене.
Навийте на руло и го прехвърлете в намазаната с масло тава.
По същия начин навийте и останалите кори.
Намажете баницата отгоре с маслото и печете в предварително загрята на 200°С фурна за около 20 минути.
Баницата с червена леща е хрупкава и много вкусна.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за класическата баница със сирене, баница с кайма или тази баница със спанак.