Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото от червена леща

Ризото от червена леща

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Ризото от червена леща
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Чудите се защо се нарича ризото, след като е с червена леща...има един начин да разберете"

Необходими Продукти

  • червена леща - 200 г
  • сушени домати - 8 бр. (от буркан)
  • домати - 200 г (пасирани)
  • бекон - 80 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • краве масло - 30 г
  • сирене - 50 г твърдо
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме нарязаните на ситно лук и бекон в загрятото олио.

Прибавяме чесъна, нарязаните сушени домати и измитата леща, разбъркваме за около 2 минути.

Добавяме виното и готвим на слаб огън, докато се изпари.

Прибавяме пасираните домати и подправките.

Разбъркваме в продължение на 10-15 минути, докато лещата стане „ал денте“.

След това махаме от котлона, добавяме маслото и разбъркваме различното ризото.

Настъргваме твърдото сирене, разбъркваме и сервираме ризотото от червена леща.

Вижте и нашите салати с червена леща, крем супа от леща и леща яхния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: