Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кебапчета»Кебапчета от червена леща

Кебапчета от червена леща

СтелаСтела
Новак
122920
Кебапчета от червена леща
Снимка: Vildan Ahmedova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вегански кебапчета от леща - стават чудесни дори и за бирено мезе, уверете се сами"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • булгур - 1 ч.ч. от финия
  • лютеница - 1 с.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се сварява с 1 ч.ч. вода и се сваля от котлона. Докато е топла, при нея се слага суровият булгур, ако водата се е изпарила, може да добавите малко гореща вода и получите отново съда.

Оставете така да набъбне булгурът.Около 2 часа стои така.

После прибавете останалите продукти и месете добре.

После се оформят като кебапчета и са готови за консумация.

Кебапчетата от червена леща са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: