Начин на приготвяне
Чушките се разполовяват по дължина. Почистват се от семки, след което се попарват във вряла вода за минута-две.
В тиган се загрява олиото в него се изпържват почистените и нарязани гъби. Щом придобият лек златист цвят, към тях се добавят нарязаните на ситно лук и морков. Разбъркват се на няколко пъти и когато омекнат, се слагат пасираните домати.
Докато се пържат зеленчуците, в тенджера с подсолена вода се сварява арпа фидето. Свареното арпа се отцежда от водата и прехвърля в тигана със зеленчуците.
Плънката се готви 3- 4 минути, след което с нея се напъват попарените чушки, а те се нареждат в намазнена тавичка. Отгоре върху всяка чушка се поръсва настърган кашкавал.
В тавата се налива около половин чаша вода и се поставя във фурна. Пълнените чушки се пекат на 200 °C за около 45 минути. Сервират се като гарнитура или основно ястие.
Вижте и още апетитни идеи за постни пълнени чушки и пълнен чушки с боб.