Пълнени чушки с орзо

Пълнени чушки с орзо
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Пълнени чушки, апетитни и вкусни не по-малко от тези с ориз - опитайте нещо ново"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр.
  • орзо - 1 ч.ч.
  • сол
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • домати - 2 бр.
  • уини сос - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/ 2 к.л.
  • кашкавал - настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се разполовяват по дължина. Почистват се от семки, след което се попарват във вряла вода за минута-две.

В тиган се загрява олиото в него се изпържват почистените и нарязани гъби. Щом придобият лек златист цвят, към тях се добавят нарязаните на ситно лук и морков. Разбъркват се на няколко пъти и когато омекнат, се слагат пасираните домати.

Докато се пържат зеленчуците, в тенджера с подсолена вода се сварява арпа фидето. Свареното арпа се отцежда от водата и прехвърля в тигана със зеленчуците.

Плънката се готви 3- 4 минути, след което с нея се напъват попарените чушки, а те се нареждат в намазнена тавичка. Отгоре върху всяка чушка се поръсва настърган кашкавал.

В тавата се налива около половин чаша вода и се поставя във фурна. Пълнените чушки се пекат на 200 °C за около 45 минути. Сервират се като гарнитура или основно ястие.

Вижте и още апетитни идеи за постни пълнени чушки и пълнен чушки с боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: