Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени мини чушки с орзо и наденички

Пълнени мини чушки с орзо и наденички

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пълнени мини чушки с орзо и наденички
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Мини чушчици напълнете и на вкуса се насладете"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. мини
  • паста - орзо 1/2 ч.ч или друг вид дребна паста по желание
  • наденички - 200 г сурови телешки
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1 с.л пресен, нарязан
  • домати - 200 г обелени и нарязани на кубчета
  • чедър - 50 г или кашкавал
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанията на производителя. Междувременно нарежете лука и чесъна на дребно.

Загрейте зехтина в тиган на умерен огън и запържете леко лука. Добавете вътрешността на наденичките и пържете докато каймата стане на трохи и промени цвета си или около 10 мин. Добавете чесъна.

Изцедете пастата от водата и я добавете в сместа. Добавете нарязаните домати и ригана. Пържете още около 5 мин. докато сместа се поизсуши.

Срежете чушките на половини по дължина и почистете от семки. Подредете ги в тава за печене и ги напълнете с плънката. Настържете чедъра или кашкавал.

Покрийте тавата с фолио и печете пълнените чушки за около 20 мин. в загрята на 200 градуса фурна. Махнете фолиото и поръсете с чедъра. Печете още около 5 мин. без покритие.

Ако използвате големи и месести чушки, преди готвенето, по желание, може ги да запечете за около 10 мин.

Пълнените мини чушки с орзо и наденички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: