Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Рулца»Варени яйца с бекон

Варени яйца с бекон

Варени яйца с бекон
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
17 мин.
Порции
1
"Варени яйца с бекон - уникално вкусна и лесна рецепта, състояща се само от 2 продукта!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • пушен бекон - 6 тънки ленти
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват в подсолена вода. За да придобие жълтъкът нужната твърдост, яйцата се варят точно 10 минути след завиране на водата.

След това се дръпват от котлона и се слагат в купа със студена вода.

Яйцата се обелват и се оставят на страни. В чиния се слага лентичка пушен бекон. Отгоре на кръст се слага втората лентичка бекон.

Точно в средата където се кръстосват двете лентички се поставя едно варено яйце, след което се завива със бекона. Така се процедира и с другите две яйца.

Увитите яйца се пекат на 170 градуса в еър фрайър или във фурна за пет минути. Сервират се с гарнитура по желание или като предястие.

Варени яйца с бекон - уникално вкусна и лесна рецепта, състояща се само от 2 продукта!

Ако обичаш яйца, опитай и рецпетите ни за яйца бенедект или тези яйца по панагюрски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: