Начин на приготвяне
Да разпалим апетита!
Аз лично и така, само с хлебче, мога да си ги ям, но като допълнение към месце или манджичка са невероятни!
Може да се приготви с всякакви люти чушки, трябва да се пукнат леко, аз го правя на тиган върху котлона. Стават за зимнина, ако ги сложим в бурканчета, но може и за бърза консумация.
В бурканчето на дъното слагате нарязан чесън, нарязан морков, магданоз и копър, според вашите предпочитания, след това чушлета, пак смес от чесън и магданоз/копър и пак чушлета, докато се напълни бурканът.
Марината:
В тенджера сипете чаена чаша вода, оцета, захарта, солта и олиото. Сложете тенджерата на котлона, за да заври сместа. След като солта и захарта се разтопят, залейте с маринатата напълнените с изпечени люти чушки бурканчета. Затворете ги веднага и обърнете върху капачката, след като изстинат, ги приберете на студено.
За директна консумация е ясно, аз така ги приготвих днес. Всички продукти смесвам в подходящ съд, заливам и оставям да престоят няколко часа, да се запознаят с подправките, да поемат от маринатата.
Забележка: Чушлетата се дупчат с дървен шиш или клечка за зъби, може с нож или с вилица, преди да се сложат било в буркан, било в купата.
Пожелавам ви вълшебен ден и да ви е вкусно с моите пукани люти чушки с марината!