Банички на тиган

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2294k5874k1
23/08/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Съветвам ви да оставите сгънатите домашни банички да си починат малко за 10 минути - стават по-хубави и се надуват."

Необходими Продукти

  • пресято брашно - 400 г и още малко за доомесването
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • топла вода - 250 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте 400 г брашно и към него добавете първо солта и захарта, а после водата, оцета и олиото. Замесете тестото.

Прехвърлете на плота и продължавайте да месите, като добавите още малко брашно. Тестото трябва да е меко, но да не лепне. Оставете тестото покрито с кърпа или затворено в купа, да си почине за 15 минути.

След това го премесете и разделете на 9 равни части, получават се по около 80 г.

Направете питки, поставете ги в тава и ги намажете обилно с олио. Покрийте питките с кърпа и ги оставете да си починат за около 30 минути. Хубаво е да имате силиконова подложка за месене, но и на плота ще стане.

Вземате една питка и започвате да я разстилате с ръце, като отново я намазвате с малко олио от двете страни. Продължавате да разстилате, докато направите голям правоъгълник.

Ако ви се скъса някъде, не се притеснявайте. В средата сложете натрошено сирене. Слагайте според вашия вкус, може повече или по-малко. След това сгъвате домашните банички, както е показано във видеото и на снимките.

Съветвам ви да оставите сгънатите банички да си починат малко / 5-10 минути/, като отново ги покрийте с кърпа. Стават по-хубави и се надуват.

Но ако нямате време, може и веднага да ги изпечете. Пекат се на загрят и сух тиган от двете страни. Накрая намазвам топлите банички с краве масло и поднасям с любов.

Споделено от: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: