Начин на приготвяне
Нарежете 3 те вида гъби и ги оставете в някакъв съд, след това нарежете лука и чесъна на много ситно.
Вземете един тиган и в него запържете лук съвсем леко за 2-3 мин, след това при него добавете ориза и го запържете леко заедно с лука за 2-3 мин и добавете виното и бъркайте добре, докато не се изпари.
Паралелно с това сложете зехтин в един тиган и когато загрее, добавете гъбите вътре и ги овкусете добре със сол и черен пипер, разбърквайте през 2 мин и през това време, след като ви е извряло виното, добавете водата.
Може да добавите стръкче мащерка или някакъв зеленчук за бульон или може да си направите отделен. И бъркайте постоянно, за да изкарате нишестето, ще отнеме около 15 мин според зависи от вида ризото.
Сега продължаваме с гъбите, които вече трябва леко да са се позапържили - ще им трябва около 10-15! мин, когато вече са почти готово и златисти, добавете чесъна, разбъркайте добре, за да се запържи и той с тях, след това добавите и ризотото при гъбите и ги разбъркайте добре.
Трябва да ви остане малко вода вътре. И сега е моментът на истината, дръпнете тигана от котлона и добавете маслото, крема сиренето, пармезана, магданоз, малко листенца мащерка и добавете сол и черен пипер на вкус, бъркайте здраво, докато не стане кремообразно.
Изсипете го в по-дълбока чиния или каквато имате и може да декорирате със стръкчета мащерка и пармезан на люспи, които може да си направите с белачка, и завършете с малко зехтин. Вече имате готово ризото с гъби.
Бон Апетит с моето перфектно уникално ризото с 3 вида гъби и крема сирене:)
Вижте още класически идеи за италианско ризото или пробвайте нашето ризото с манатарки.