Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Уникално ризото с 3 вида гъби и крема сирене

Уникално ризото с 3 вида гъби и крема сирене

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
2121752
Уникално ризото с 3 вида гъби и крема сирене
Снимка: Denis Biserov
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Бон Апетит с моето перфектно уникално ризото с 3 вида гъби и крема сирене"

Необходими Продукти

  • печурка - 50 г
  • пачи крак - 50 г
  • кладница - 50 г
  • ориз за ризото - 80 г
  • магданоз - 1/4 вр.
  • мащерка - 1/4 вр.
  • крема сирене - 40 г
  • пармезан - 30 г
  • краве масло - 20 г
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1/4 глава
  • зехтин
  • бяло вино - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете 3 те вида гъби и ги оставете в някакъв съд, след това нарежете лука и чесъна на много ситно.

Вземете един тиган и в него запържете лук съвсем леко за 2-3 мин, след това при него добавете ориза и го запържете леко заедно с лука за 2-3 мин и добавете виното и бъркайте добре, докато не се изпари.

Паралелно с това сложете зехтин в един тиган и когато загрее, добавете гъбите вътре и ги овкусете добре със сол и черен пипер, разбърквайте през 2 мин и през това време, след като ви е извряло виното, добавете водата.

Може да добавите стръкче мащерка или някакъв зеленчук за бульон или може да си направите отделен. И бъркайте постоянно, за да изкарате нишестето, ще отнеме около 15 мин според зависи от вида ризото.

Сега продължаваме с гъбите, които вече трябва леко да са се позапържили - ще им трябва около 10-15! мин, когато вече са почти готово и златисти, добавете чесъна, разбъркайте добре, за да се запържи и той с тях, след това добавите и ризотото при гъбите и ги разбъркайте добре.

Трябва да ви остане малко вода вътре. И сега е моментът на истината, дръпнете тигана от котлона и добавете маслото, крема сиренето, пармезана, магданоз, малко листенца мащерка и добавете сол и черен пипер на вкус, бъркайте здраво, докато не стане кремообразно.

Изсипете го в по-дълбока чиния или каквато имате и може да декорирате със стръкчета мащерка и пармезан на люспи, които може да си направите с белачка, и завършете с малко зехтин. Вече имате готово ризото с гъби.

Бон Апетит с моето перфектно уникално ризото с 3 вида гъби и крема сирене:)

Вижте още класически идеи за италианско ризото или пробвайте нашето ризото с манатарки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: