Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Уникални пелмени в гювече

Уникални пелмени в гювече

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Страхотно вкусни и апетитни са, ароматът, който се носи, като извадите от фурната готовите гювечета с пелемени, ще ви причини обилно слюноотделяне."

Необходими Продукти

  • заквасена сметана - 400 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • кашкавал - 50 г за плънката
  • олио - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 2 глави кромид
  • печурки - 250 г гъби
  • сол
  • черен пипер - по вкус
  • масло - 2 ч.л.
  • пелмени - 600 г/ по 200 г в гювече
  • кашкавал - 150 г/ за поръсване по 50 г на порция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука и чесъна на ситно.

В тиган сложете олиото и загрейте на котлона. Сложете в него чесъна и лука и запържете до омекване за няколко минути.

Гъбите нарежете и добавете в тигана.

Пържете до омекване и златист цвят на гъбите.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

В купа сложете заквасената сметана, черен пипер, нарязан на ситно магданоз и 50 г настърган кашкавал.

Разбъркайте до хомогенна смес.

Намажете гювечетата с малко масло.

На дъното сложете лъжица-две от сметановата смес, следва около 200 г от пелмените.

Върху и между тях поставете от сместа с лук и гъби и покрийте с лъжица от сметановата смес.

Накрая завършете с настърган кашкавал.

Така направете всички гювечета, като се старайте плънките и пелмените да ви стигнат за всичките.

Затворете ги с капачетата.

Сложете във фурна и печете апетитните гювечета на 180°C за около 50 мин.

Извадете от фурната и поднесете топли уникални пелмени в гювече.

Да ви е вкусно!

Вкусни моменти: Пелмените са тестени ушички с различна плънка, може да са зеленчукови или с месо, като най-често се пълнят с пилешко или зеленчуци. Пускат се във вряща вода за няколко минути и обикновенно се поднасят със сос от заквасена сметана или запържено масло с подправки.

Използвам готови пелмени, не защото не мога да си ги направя сама, а просто защото спестяват време, което за мен е важно. В случая съм ползвала замразени пелмени с плънка от пилешко месо, не съм ги размразявала и не съм ги варила предварително, за тази рецепта не е необходимо. Слагам си ги замразени без никакъв проблем, в гювечето се сготвят, което също ми спестява време.

На вид не е ястие, което ще е супер красиво, но вкусът е невероятен! Страхотно вкусни и апетитни са, ароматът, който се носи, като извадите от фурната готовите гювечета с пелемени, ще ви причини обилно слюноотделяне.

Наистина много ви ги препоръчвам.

Вижте още супер апетитни предложения за варенки и постни гювечета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: