Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Апетитки»Бабина лютика от праз лук

Бабина лютика от праз лук

Бабина лютика от праз лук
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
2
"Празената лютика е любима разядка от детството. Лятно време се приготвя с печени чушки, а зимата със сухи"

Необходими Продукти

  • печени чушки - 4 бр. червени
  • чесън - 2 скилидки
  • праз лук - 2 стръка
  • сол
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празената лютика е любима разядка от детството. Лятно време се приготвя с печени чушки.

Зимата пък се прави със сухи, които предварително се накисват във вода и след като омекнат, се остъргва месестата част.

Когато се използват печени чушки, се обелват и накълцват на дребно.

В купа се счукват с малко сол скилидките чесън. Праз лукът се нарязва на колелца и се слага при чесъна.

Добавят се чушките, сол на вкус, след което всичко за вкусната лютичка се счуква с чукало.

Бабина лютика от праз лук се овкусява с оцет и олио.

Опитайте и се насладете! А ако искате още - вижте тези рецепти за апетитки на баба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: