Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус от тиква без млечни и без яйца

Мус от тиква без млечни и без яйца

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Мус от тиква без млечни и без яйца
Снимка: Валерия
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Толкова вкусно, толкова лесно, толкова диетично - мус с тиква без млечни и без яйца"

Необходими Продукти

  • желатин - 2 пакетчета /20 г/ на Радиком
  • пюре от тиква - 200 г
  • бадемово мляко - 400 мл
  • подсладител - 60 г /отговаря на 60 г захар/
  • канела - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да използвате и друг желатин, но гледайте какво пише на опаковката. Моят го дават за 300-350 мл смес.

Желатинът се разтваря в 60 мл студена вода и се оставя да набъбне.

В купа се смесват останалите съставки и се разбъркват добре с бъркалка.

Набъбналият желатин се разтваря на водна баня и се добавя към сместа.

Разпределих сместа равномерно в 4 чашки и ги прибрах в хладилника, докато се стегнат кремчетата с тиква.

В сезона на тиквата опитай и другите ни предложения за домашен тиквен крем или нашия чийзкейк с тиква.

Споделено от: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: