Начин на приготвяне
Копривата се слага в тенджера и се вари добре. След като се свари се измива със студена вода и се изцежда добре. Доста се свива и се получава около 70 г сварена коприва.
Слага се в блендер. Добавят се заквасената сметана и майонезата. Добавя се горчицата.
Сварените яйца се обелват. Разрязват се на две по дължина - през средата. Жълтъците се изкарват с чаена лъжичка и се добавят в блендера. Белтъците се нареждат в чинийка.
В блендера се добавят сол и чесън на прах на вкус. Сместа се блендира. Тъй като сместа не е много течна, може да се наложи да я разбъркате няколко пъти, за да се блендира добре.
Когато копривеният мус е готов, се напълва в пош. Слага се накрайник по ваш избор. Въздухът от поша се изкарва и мусът трябва да бъде в долния край на поша. Започва да се избутва от горната страна надолу, като сместа се разполага в празните белтъци.
Правят се въртеливи движения. Получават се много красиви, вкусни и пълнени яйца.
Пълнените яйца с копривен мус са готови.
Коментари