Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Пълнени яйца с копривен мус

Пълнени яйца с копривен мус

Пълнени яйца с копривен мус
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Ефектно предястие от пълнени яйца с копривен мус"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр. варени
  • коприва - 3 шепи
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол
  • чесън на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се слага в тенджера и се вари добре. След като се свари се измива със студена вода и се изцежда добре. Доста се свива и се получава около 70 г сварена коприва.

Слага се в блендер. Добавят се заквасената сметана и майонезата. Добавя се горчицата.

Сварените яйца се обелват. Разрязват се на две по дължина - през средата. Жълтъците се изкарват с чаена лъжичка и се добавят в блендера. Белтъците се нареждат в чинийка.

В блендера се добавят сол и чесън на прах на вкус. Сместа се блендира. Тъй като сместа не е много течна, може да се наложи да я разбъркате няколко пъти, за да се блендира добре.

Когато копривеният мус е готов, се напълва в пош. Слага се накрайник по ваш избор. Въздухът от поша се изкарва и мусът трябва да бъде в долния край на поша. Започва да се избутва от горната страна надолу, като сместа се разполага в празните белтъци.

Правят се въртеливи движения. Получават се много красиви, вкусни и пълнени яйца.

Пълнените яйца с копривен мус са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Страхотна вкусотийка!
01.05.2022 09:20