Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма по рецепта на Звездев

Свинска кавърма по рецепта на Звездев

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k13k3k10k12
Свинска кавърма по рецепта на Звездев
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Свинска кавърма по рецепта на Звездев се сервира топла в компанията на чаша червено вино. Опитайте!"

Необходими Продукти

  • свинско месо от врат - 800 г
  • свинска мас - 3 с.л.
  • кромид лук - 1 глава
  • праз лук - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • целина - четвърт резен
  • червено вино - 150 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • печени червени чушки - 2 бр.
  • домати - 1 ч.ч. пасирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на средно големи парчета.

В дълбок тиган се разтопява свинската мазнина на висока температура. Месото се слага в тигана, да се пържи, без да се бърка няколко минути.

Към него се прибавят нарязаните на едро лук, праз лук, морков и на дребно целина.

Ястието кавърма се разбърква на няколко пъти, за да се запържат зеленчуците.

Налива се червеното вино, прибавят се дафинов лист, сол и смлян черен пипер на вкус.

Температурата на котлона се намалява, кавърмата се похлупва с капак и се оставя да се задушава около 10 минути.

Идва ред да се сложат нарязаните печени чушки и пасираните домати. Налива се чаша вода, отново се слага капакът и кавърмата се оставя да се задушава на ниска температура още 20 минути или докато остане на мазнина.

Свинска кавърма по рецепта на Звездев се сервира топла в компанията на чаша червено вино. Опитайте!

Вижте и предложенията ни за чомлек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: