Начин на приготвяне
Предварително сваряваме пастата в подсолена вода, която отцеждаме.
В тенджера запържваме нарязаните на шайби моркови. Добавяме пилешкото филе на късчета и солта. Когато то побелее, добавяме наситнения лук, когато се позапържи, слагаме червения пипер, а после и останалите подправки.
Изплакваме и добавяме на по-слаб огън граха, след това и настърганият чесън, и доматите. Добавяме сварената паста и доливаме голяма чаша вода. Когато заври, добавяме нарязаните на средно големи квадратчета чушки и готвим до тяхното омекване.
Изсипваме готовата смес в леко намазнена тава и покриваме със заливката от разбитите заедно яйца, мляко и брашно.
Запичаме пилешката запеканка до златисто в предварително загрята фурна на 180°C. Ако заливката е водниста, пускаме и вентилатора на фурната, като намаляваме градусите.
Чушкопилът се сервира топъл и гарниран с кисело мляко.
Приятен апетит!
Вижте още предложения за пилешка запеканка и всичко от мъжка кухня.