Начин на приготвяне
Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета, поставете ги в купа. Добавете канелата, карамфила, 5 с.л. захар, счуканите на едро орехи и разбъркайте с лъжица.
Във втора купа налейте олиото и фантата, добавете захарта и разбъркайте да се разтвори захарта. Добавете яйцата и разбъркайте много добре до хомогенна смес.
Пресейте брашното и заедно с бакпулвера и ванилията ги прибавете към яйчената смес, разбъркайте до еднородна смес. Прибавете ябълките и разбъркайте да се смесят добре в сместа.
Намажете форма за кекс с олио и поръсете с брашно, внимателно изсипете сместа за кекса с ябълки в нея и заравнете с шпатулата.
Преди да поставите формата във фурната, която е загрята предварително на 180 градуса, разтръскайте формата на плота, така че сместа да запълни всички празнини.
Печете ароматния кекс във фурната за около 60 минути до готовност.
След като извадите ароматния и пухкав ябълков кекс от формата, поръсете с пудра захар.