Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Авторски Чушкопил

Авторски Чушкопил

Авторски Чушкопил
Снимка: Потребител#273916
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Чушкопилът се сервира топъл и гарниран с кисело мляко."

Необходими Продукти

  • червени чушки - около 800 г
  • пилешко филе - 700 г
  • грах - 1 буркан
  • паста на звездички - 250 г
  • домати - 2 бр. настърган или на малки кубчета
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • червен пипер
  • риган
  • босилек
  • чубрица
  • магданоз
  • джоджен - по желание
  • олио
  • За заливката
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • мляко - около 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сваряваме пастата в подсолена вода, която отцеждаме.

В тенджера запържваме нарязаните на шайби моркови. Добавяме пилешкото филе на късчета и солта. Когато то побелее, добавяме наситнения лук, когато се позапържи, слагаме червения пипер, а после и останалите подправки.

Изплакваме и добавяме на по-слаб огън граха, след това и настърганият чесън, и доматите. Добавяме сварената паста и доливаме голяма чаша вода. Когато заври, добавяме нарязаните на средно големи квадратчета чушки и готвим до тяхното омекване.

Изсипваме готовата смес в леко намазнена тава и покриваме със заливката от разбитите заедно яйца, мляко и брашно.

Запичаме пилешката запеканка до златисто в предварително загрята фурна на 180°C. Ако заливката е водниста, пускаме и вентилатора на фурната, като намаляваме градусите.

Чушкопилът се сервира топъл и гарниран с кисело мляко.

Приятен апетит!

Вижте още предложения за пилешка запеканка и всичко от мъжка кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: