Начин на приготвяне
Обелете тиквата и ябълките, нарежете ги на парчета и прехвърлете в тава за печене.
Поръсете ги със захарта, добавете 200 мл вода и изпечете във фурната.
Вземете 2 кори и ги намажете с олиото.
Поставете тиквата, ябълките, орехите и стафидите и навийте на руло.
Прехвърлете го в намазаната с олио тава и навийте на охлюв.
По същия начин навийте и останалите кори за финал на вкусния тиквеник.
Намажете тиквеника отгоре с олиото, поръсете със захар и канела и печете в предварително загрята на 190°С фурна за около 20 минути.
Смесете сиропа от печените тиква и ябълки с меда и залейте тиквеника, докато още е горещ.
Вижте още как да замразите тиква. А знаете ли за какво помага сокът от тиква.