Начин на приготвяне
Тиквата се обелва и настъргва на едро ренде. В купа смесваме захар и канела.
В намазана с олио тава се нарежда една кора, поръсва се с олио и тиква, отгоре със захар и канела. Намачкват се две кори и се поставят върху тиквата.
Отново се поръсва с олио, тиква, захар, канела и 1 с. л. течен мед. Следват нови две кори и плънка. Така се прави докато свършат корите.
Медът се разпределя на три пъти през две-три кори. Отгоре завършваме, като се покрива с цели кори. Нарязва се на квадрати.
По ръбовете се ръси малко олио и останалата смес от захар и канела. Печем в загрята фурна 180 градуса 30 минути до зачервяване. Изважда се, поръсваме с пудра захар!
Коментари