Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Солени кифлички с колбас и сирене

Солени кифлички с колбас и сирене

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Солени кифлички с колбас и сирене
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 150 мл
  • мая - 1 Кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар щипка
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за тавата
  • брашно - за домесване
  • За плънката
  • колбас - 150 - 200 г Камчия
  • лютеница - 50 г
  • сирене - 100 г
  • масло
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладко мляко разтваряме маята, прибавяме и останалите продукти и постепенно прибавяме брашното, да се получи меко тесто. Оставяме тестото да втасва за около 40 мин.

Салама нарязваме на лентички, сиренето ще натрошим направо върху тестото. След като тестото втаса, го разделяме на 3 и всяка част разточваме на кора и всяка кора разрязваме, така че да се получат по 4 триъгълника.

След като сме изрязали триъгълници, в по широкия край на всеки от тях мажем малко лютеница, слагаме лентички салам, поръсваме и сирене и след това навиваме кифличките.

Навитите кифлички нареждаме в намазана с олио тава или върху хартия за печене. След като всички кифлички са готови, ги слагаме да се пекат в предварително загрята умерена фурна за около 35 мин. или до готовност.

След като са изпечени кифличките, ги изваждаме от фурната и ако искаме да са мекички, ги мажем с помощта на четка с разтопено масло, след това поръсваме с шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не зная аз ли препичам повече тестените си рецепти. Другия път можеш малкоооо повече да ги задържиш във фурната. Но все пак всеки има свой вкус.
25.05.2016 22:17
1
Покажи всички подкоментари