Начин на приготвяне
В хладко мляко разтваряме маята, прибавяме и останалите продукти и постепенно прибавяме брашното, да се получи меко тесто. Оставяме тестото да втасва за около 40 мин.
Салама нарязваме на лентички, сиренето ще натрошим направо върху тестото. След като тестото втаса, го разделяме на 3 и всяка част разточваме на кора и всяка кора разрязваме, така че да се получат по 4 триъгълника.
След като сме изрязали триъгълници, в по широкия край на всеки от тях мажем малко лютеница, слагаме лентички салам, поръсваме и сирене и след това навиваме кифличките.
Навитите кифлички нареждаме в намазана с олио тава или върху хартия за печене. След като всички кифлички са готови, ги слагаме да се пекат в предварително загрята умерена фурна за около 35 мин. или до готовност.
След като са изпечени кифличките, ги изваждаме от фурната и ако искаме да са мекички, ги мажем с помощта на четка с разтопено масло, след това поръсваме с шарена сол.
Коментари